Отборът на ЦСКА е вторият финалист в тазгодишното издание на турнира за националната купа. "Червените" си уредиха билет за сблъсъка на 19 май срещу Арда по възможно най-бляскавия начин, елиминирайки на полуфиналите големия съперник Лудогорец. След 1:1 в столицата преди седмица, този следобед селекцията на Любослав Пенев изигра един от най-силните си мачове през сезона, като се наложи напълно заслужено с 2:1.

"Армейците" бяха максимално ефективни в офанзивен план, а големият герой в техните редици се казваше Енрике Рафаел. Бразилецът поведе своите с ранно попадение в 3-ата минута, а след това асистира и за решаващия голов изстрел на Георги Йомов.

Лудогорец така и не намери адекватните похвати, чрез които да се върне в големия мач. Прекалено късно падна и голът за 1:2 на Елвис Ману (72"), оказал се крайно недостатъчен. Преди това гредата бе ударил най-добрият в техните редици Кирил Десподов.

Турнирният сблъсък бе обагрен и с три червени картона. Всички те бяха дадени в 85-ата минута, когато Алекс Сантана бе изгонен заради брутално нарушение срещу Митков. Тръгналият да брани младока Любослав Пенев бе изпратен на трибуните, а пък активният в мелето Иван Турицов получи второ официално предупреждение.

По този начин "орлите" отново трябва да се простят с мечтите си за Купата. Любослав Пенев за първи път в треньорската си кариера пък ще ръководи отбор в директна битка за второто по значимост отличие в България. ЦСКА отново спази традицията никога да не губи в тази надпревара от "зелените".