Контузия попари надеждите на Тихомир Иванов за силно представяне във финала в скока на височина на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. 23-годишният плевенчанин, който в квалификацията записа личен рекорд от 2.31 метра, получи травма в лявото бедро по време на загрявката преди финала и направи само един опит на началната височина от 2.20 м, а след това прекрати участието си. 

Възпитаникът на Георги Гетов каза пред камерата "съжалявам", а изражението на лицето му още на представянето на финалистите показа, че има някакъв проблем. Съпругът на Ивет Лалова-Колио - Симоне Колио, който се грижи за възстановянето на българските атлети, даде на Иванов мазило, но очевидно и то не успя да намали болката, пише sportal.bg. 

Така българското участие на планетарния форум в Лондон завърши. Най-предно класиране от родната група записа Мирела Демирева, която се нареди седма в скока на височина при жените с личен рекорд за сезона от 1.92 м. Ивет Лалова-Колио пък остана на крачка от финала на 200 м, след като се нареди девета.