След години мълчание, Бърни Екълстоун даде кратка информация за състоянието на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер. Това се случва в трейлъра за нов документален филм за живота на шампиона, съобщава Daily Mail.

В трейлъра за лентата, озаглавена просто „Шумахер“, която беше показана на публиката в Кан, шефът на F1 казва: „В момента той не е с нас. Но когато стане по-добре, той ще отговори на всички въпроси."

Най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена получи травма на главата по време на ски спускане през 2013 г. От тогава сведенията за състоянието му са изключителна рядкост.  Смята се, че той получава денонощна грижа в медицинския комплекс, създаден в дома му в Швейцария.

Филмът трябва да бъде излезе в Германия през тази година, като международните права все още са в процес на продажба. Бащата на Шумахер - 74-годишният Ролф, също се появява в лентата, като казва: „Той знаеше какво иска като дете. Това не беше чудно, това беше умението, което той беше изработил за себе си." И съпругата му Корина взима участие във филма, казвайки: „Михаел е боец ​​и няма да се откаже“.

През януари тази година Корина, която помага на медицинските екипи да се грижат за съпруга й, сподели информация за състоянието на шампиона преди неговия 50-и рожден ден.

Тя написа във Facebook: „Радваме се и ви благодарим, че отпразнувахте 50-ия рожден ден на Михаел с него и с нас. Можете да бъдете сигурни, че той е в добри ръце и ние правим всичко възможно, за да му помогнем. Моля ви, разберете, че следваме желанията на Михаел и запазваме в тайна такава чувствителна тема, като неговото здравословно състояние. В същото време ви благодарим много за вашето приятелство и ви пожелаваме здрава и щастлива 2019 г."

Синът му Мик също говори за баща си, откакто започна да се състезава за Ferrari във Формула 2, но не разкри нищо за здравословното му състояние.

„Единственият човек, който бих искал да бъда, е баща ми“, каза той преди Гран При на Испания през май тази година, пише profit.bg. Запитан какво е да погледне назад към кариерата на баща си, той добави: „Никога не е лесно. Това, което правеше баща ми, беше необикновено. Всеки ден го ценя все повече."

Мик беше с Шумахер, когато той падна и удари главата си в скала по време на ски спускане в курорта Мерибел във френските Алпи през декември 2013 г. Тогава момчето беше 14-годишно.

Михаел претърпя тежки наранявания на главата в инцидента и трябваше да бъде поставен в изкуствена кома. Лекарите посочиха, че е щастливец, че изобщо е оцелял. Четири месеца след инцидента медиците започнаха да го изваждат от комата, а през юни 2014 г. този процес приключи.

Шумахер беше преместен в клиника за рехабилитация, а през септември същата година отведен вкъщи, за да продължи възстановяването си в уединение. Оттогава нищо не се споменава за здравословното му състояние, въпреки че адвокатът на фамилията Феликс Дам разкри в съда през 2016 г., че Шумахер „не може да ходи“, тъй като семейството съди германски вестник за разпространението на друга информация.