Логиката повелява да вземем бронзовите медали в шампионата, смята президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев в навечерието на първия мач за третото място срещу Рилски спортист. Двата отбора откриват серията в комплекс СИ²ЛА в Пловдив в неделя от 18.30 часа, следва гостуване в Самоков във вторник в същия час, ако се стигне до трети мач, той отново ще бъде в Пловдив на 25 май, петък, също в 18.30 часа.

За пръв път в клубната историята играем за медали, но смятам, че третото място би ни прилягало напълно. Рилски спортист спечели Купата на България, Левски Лукойл и Балкан ще си оспорват златните медали, на нас бронзовите ще ни отиват, тъй като бяхме напълно равностойни на тези три отбора, смята клубният президент. В редовния сезон завършихме на второ място, а лично за мен това класиране говори повече за работата, която вършим, играта и постоянството, които показвахме през годината. Класирането ни в Топ 4 за пръв път в историята ни е венецът на усилията, които полагат треньори, състезатели и ръководство в последните години. Успяхме да върнем пловдивския баскетбол на картата, да напълним отново залата и това е най-голямото ни постижение. Разбира се, даваме си сметка, че никой няма да ни даде медалите даром и трябва да положим необходимото старание и усилия да си ги спечелим. Смятам, че разполагаме с отбор, който има сили и възможности да го направи. От три години, откакто се завърнахме в елита, вървим във възходяща градация. През настоящия сезон играхме успешно на три фронта, влязохме в Топ 4 на турнира за Купата, в който съвсем малко не ни достигна да играем финал, бяхме на прага и на финалната четворка в Балканската лига. Евентуалното спечелване на медали ще ни даде още по-голям стимул и увереност да продължим да се развиваме и да се превръщаме във все по-голям фактор в родния баскетбол. казва още Васил Врачев.

Той за пореден път призовава феновете да напълнят залата и да подкрепят отбора в неделя срещу Рилски спортист. Поканени са и всички спортни клубове и техните фенове, има готовност за отваряне и на допълнителни трибуни. На почивката на мача ще се  проведе традиционната баскетболна игра с публиката, като най-добрите ще спечелят два оригинални потника на играчи от отбора, както и календари с автографи на състезателите.