България загуби от САЩ с 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 20:25) във втория си мач от първия турнир на лигата на нациите по волейбол за мъже в китайския град Нинбо. Така нашите имат победа и загубаслед вчерашния успех срещу домакина Китай с 3:2. Утре от 11 часа българско време играем с Аржентина.

Националите се бориха, но отстъпиха пред класата на американците, бяха по-слаби на сервис и блокада. Съперниците започнаха силно и спечелиха първия гейм. Втората част вървеше равностойно, като нашите губеха с две точки на второто техническо прекъсване. След това отлично взаимодействие на Георги Братоев и Виктор Йосифов наклони везните в наша полза и успяхме да изравним. САЩ спечелиха третия гейм, след което поведоха с 18:12 в четвъртата. Нашите направиха серия от 6:0 чрез Скримов на линията за начален удар и добри изяви в атака на Вальо Братоев, но за повече нямаха сили.

Най-резултатен за българския тим бе Николай Учиков с 15 точки (1 блок и 52% ефективност в атака). Тодор Скримов завърши с 10 точки (2 аса и 67% ефективност в атака), но и това не помогна за успех.