Старши треньорът на пловдивския баскетболен тим на Академик Бултекс 99 Асен Николов има само един проблем преди първия четвъртфинален плейоф в НБЛ срещу Ямбол. Двубоят е в събота от 18.30 часа в комплекс СИ²ЛА в Пловдив. Един от основните реализатори Васил Бачев продължава да бъде под въпрос за мача, след като не игра и в последната среща от редовния сезон срещу Берое. Бачев страда от разтежение и в момента провежда процедури. Всички останали в пловдивския тим са здрави.

Фаворити сме в сблъсъка, но това не означава, че ще подценим Ямбол, напротив – отговорността е още по-голяма. Очакваме труден двубой, ще излезем максимално концентрирани, коментира Асен Николов.

Играе се до 2 победи от 3 мача, втората среща е на 30 април в понеделник от 18 часа в Ямбол, като ръководството на клуба е готово да осигури автобус за феновете, желаещи да подкрепят отбора в гостуването. Ако се стигне до трети сблъсък при разменени победи - той отово ще бъде в Пловдив на 2 май, сряда от 18.30 часа. Шефове, играчи и треньори очакват публиката да напълни залата в първата среща в събота и да даде допълнителни сили на тима в трудното изпитание. Класиране за полуфиналите на шампионата би било безпрецедентно постижение в историята на Академик Бултекс 99.