С атрактивна церемония бе открито 39. Монбат Рали Сливен - втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA. Четирдесет и два екипажа преминаха през сцената на площад "Хаджи Димитър" в Сливен и ще се впуснат в битка за добро класиране в днешните 7 скоростни етапа.

Церемонията започна с музикална част, която привлече интереса на хиляди жители и гости на Сливен.

Състезанието бе открито от Румен Иванов - заместник-кмет на Община Сливен, който пожела успех на участниците и благодари на организаторите, че са превърнали Сливен в автомобилната столица на България.

Преди общата снимка на всички състезатели бяха наградени участниците в традиционното състезание за хора в неравностойно положение. След като бе изслушан химнът на Република България, бе почетена паметта на легендарния рали пилот Тодор Славов, който ни напусна преди четири години.

Тридесет автомобила ще участват в Монбат Рали Сливен, а 12 ще се състезават в рали-спринт надпреварата. Те ще стартират на пет минути след основната група.

Днес предстоят седем скоростни отсечки с обща дължина малко над 100 състезателни километра. Атрактивният супер специален етап около ЖП гара Сливен ще стартира в 18:11 минути.