Президентът Румен Радев посети Световното първенство по фехтовка до 23 години в Пловдив. Шампионатът се провежда от събота и ще продължи до тази неделя - 9 април и е под патронажа на президента.

Радев беше посрещнат от президента на Световната федерация по фехтовка Емануел Кациадакис и президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева. Присъстваха и кметът Здравко Димитров и областният управител Ангел Стоев. 

Радев изгледа част от срещите, а в днешния ден има сблъсъци на рапира при девойките и юношите. 

Президентът приветства всички състезатели и им пожела успех. Той припомни, че фехтовката е един от най-древните и аристократични спортове. Радев призова всички състезатели да разгледат един от най-старите градове в света - Пловдив. 

Той получи почетен медал от шефа на ФИЕ Емануел Кациадакис. 

Във вчерашния ден българките на сабя успяха да донесат исторически медал за България, след като спечелиха бронз. 

На Световното първенство до 23 години в Пловдив участват над 1700 състезатели от 100 страни. 

Румен Радев от Пловдив: Ще свикам НС веднага, след като от ЦИК обявят поименно новите депутатиТой изрази надежда за работещ парламент и взимане на бързи решения за бюджета

Страхотни! Българките на сабя спечелиха исторически медал на Световното по фехтовка в ПловдивКалина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма Нейкова написаха нова страница в историята на българската фехтовка