Световно първенство по гребане за юноши и девойки до 19-годишна възраст ще има. Това е резултатът от предварителната работа на екипа на Организационния комитет на първенството. Стартът ще бъде даден на 11 август, а финалът е на 18 август. Условието на Световната федерация по гребане FISA е да бъде разработен и представен за одобрение Covid- план. Това беше и акцентът на първата присъствена сбирка на комитета.
 
Досега цялата работа се извършваше онлайн. Знаковата първа присъствена среща се проведе в една от най-красивите къщи на Стария Пловдив - Чалъковата. На нея присъстваха Иван Попов-председател на Организационния комитет, Даниел Христов - главен секретар, Никола Господарски- отговорник за съоръженията на Гребния канал, Ралица Шопова- отговорник за транспорта, Росица Генова- акредитации, Красимира Чалкова - маркетинг и спонсори, Катя Кожухарова, Катерина Додова, Веска Попова, Яна Кирякова- отдел хранене и настаняване, както и Димитър Пехливанов, който ще отговаря за Covid- мерките и подробния Covid- план. 
 
В разработването на този план водеща роля има д-р Асен Шумков, ръководител на медицинския екип на Световното първенство за юноши и девойки. След като бъде одобрен от FISA този план ще бъде публично оповестен и в официалният сайт на Световното по гребане за юноши и девойки.
 
"Доверието, което FISA има към нас е огромно. Доверяват ни се във всичко, което правим по организацията на Световното първенство за юноши и девойки до 19 години. Това е признание за постигнатото през годините. Знаят, че всичко на Гребния канал в Пловдив ще бъде наред и ще имаме следващо успешно световно първенство", каза председателя на Организационния комитет Иван Попов.