Трима български национали ще играят на Световното клубно първенство от 11 до 17 декември в Полша.  Пловдивчанинът Николай Пенчев и вицешампионът на Полша СКРА Белхатов получиха “уайлд кард” за турнира, а брат му Розалин Пенчев, който впечатли с изявите си по време на Световната лига, и шампионът на Аржентина Персонал (Боливар) бяха класирани от FIVB според световната ранглиста. Първенецът на Италия Кучине Лубе (Чивитанова) и Цветан Соколов също бяха класирани за участие от FIVB според световната ранглиста.

Турнирът ще бъде с нов формат. Груповата фаза ще се играе в два града от 11 до 14 декември, а след това първите два отбора от всяка група ще играят полуфинали и финали.  Ще се проведе и мач на легендите, включващ бивши волейболни звезди. Очаква се още един отбор да получи “уайлд кард” за участие.

Любопитна подробност е, че за първи път двама български братя национали може да излязат един срещу друг Николай Пенчев (СКРА Белхатов) и Розалин Пенчев (Персонал, Боливар). До сега близнаците Георги и Валентин Братоеви са играли заедно за Ал Райан (Катар).

Отборите участници в Световното клубно първенство 2017 в Полша:

Шампион на страната домакин (2016/2017) - ЗАКСА Кенджежин-Кожле (Полша)

Шампион на Азия 2016 - Сармайех Банк (Иран)

Победител в Шампионската лига 2017 - Зенит Казан (Русия)

Шампион на Южна Америка 2017 и шампион през 2016 и 2017 година  - Сада Крузейро (Бразилия)

Класиран от  FIVB - Кучине Лубе Чивитанова (Италия)

Класиран от  FIVB - Персонал, Боливар (Аржентина)

Wild card  - СКРА Белхатов (Полша)

Wild card -?