България грабна драматична победа на старта на волейболната Лига на нациите при мъжете. На първия турнир в китайския град Нинбо. Нашите победиха домакините от Китай с 3:2 /18, -18, -19, 17, 11/ и постигнаха първия от двата успеха, които старши треньорът Пламен Константинов бе поставил като цел.

Българите поведоха още от началото и без особени проблеми взеха първия гейм. Последва отпускане и Китай изравни. В третия гейм при 10:10 домакините направиха серия от 6 безответни точки, която реши частта в тяхна полза. Притиснати до стената нашите заиграха по-концентрирано и поведоха с 22:13 в четвъртия гейм. Китайците свалиха част от пасива, след като хванаха съперниците си на блокада, но в крайна сметка с добри изяви на Виктор Йосифов и Розалин Пенчев България успя да докара мача до тайбрек.

В него нашите поддържаха минимален аванс от 1-2 точки, след което дръпнаха по-осезателно с отлична блокада на Гоцев и взеха първа победа. Боян Йорданов бе най-резултатен за нашите със 17 точки, пловдивчанинът Розалин Пенчев изигра отличен мач и добави 14. В другия мач от турнира САЩ обърна Аржентина с 3:2. Утре от 11 часа българско време играем със САЩ, в неделя в същия час е мачът ни с Аржентина.