Стотици спортисти от цял свят пристигнаха в Пловдив за световното първенство по таекуон-до ITF, което ще бъде открито тази вечер с официална церемония от 21 часа в зала „Колодрума“. Над 1500 участници от 84 държави ще се състезават във всички възрастови групи –юноши, девойки, мъже, жени и ветерани. Състезателите ще мерят сили в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, самозащита, като за първи път ще е включено пауър таекуон-до.

Състезанията ще се провеждат на седем ринга, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той съобщи още, че в Пловдив вече е пристигнал президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ри Йон Сон. В българския отбор, който ще представи страната ни, са включени 68 състезатели, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия". От началото на седмицата националите ни тренират усилено в  града под тепетата под ръководството на треньора Тодор Козлодеров. Преди старта в неделя ще се проведе международен технически семинар с участието на над 150 делегати.

В откриващата церемония днес от 21 часа в „Колодрума“ ще участват Биг Бенд „Пловдив“ и Арт Войс център. Състезанията започват в понеделник- 26.08.2019 г., като входът за посетителите е безплатен.