Пет състезателки от шампионския отбор на Марица (Пловдив) попаднаха в списъка с разширения състав на женския национален отбор на България по волейбол за предстоящия сезон. Сред 18-те избранички на селекционера Иван Петков попаднаха и три волейболистки от школата на Жълто-сините, които през завършващия клубен сезон играха за други клубове.

За предстоящото участие на Лъвиците в Златната Европейска лига пловдивският треньор на България ще разчита на разпределителката Лора Китипова, посрещачката Александра Миланова, центровете Милена Димова и Нася Димитрова и либерото Жана Тодорова. Повиквателни за подготовката на Трикольорките получиха още бившите маричанки Кристина Гунчева – разпределителка на Левски (София), Силвана Чаушева – краен нападател на италианския Унет и-уърк (Бусто Арсицио), и Мира Тодорова – център на швейцарския Волеро (Цюрих).

В Златната Европейска лига България ще играе в Група А заедно с отборите на Азербайджан, Португалия и Украйна. Мачовете в групата са на разменено гостуване от 19 май до 6 юни, като първенецът ще се класира за финалната четворка в унгарската столица Будапеща на 14 и 15 юни.

Останалите десет волейболистки в състава на Иван Петков и неговите помощници Халук Коркмаз и Лазар Лазаров са Борислава Съйкова, Веселина Григорова, Гергана Димитрова, Добриана Рабаджиева, Кристиана Петрова, Мария Каракашева, Мирослава Паскова, Моника Кръстева, Петя Баракова и Христина Русева.