Перущица ще бъде домакин на финала за Купата по баскетбол за жени, реши българската федерация. Двубоят е насрочен за 18 март и в него трофея ще си оспорват двата най-добри отбора. Днес бе теглен и жребият за полуфиналите, който противопоставя Славия срещу Берое и Монтана 2003 срещу Рилски спортист. Срещите са разменено гостуване, като първите мачове са на 3 март, а реваншите – седмица по-късно. Победителите ще играят финал на 18 март в Перущица. Припомняме, че там по-миналата зима мачовете си игра мъжкият отбор на Академик Бултекс 99.

Беше ни оказана тази чест. Готови сме да направим този финал, каза пред bgbasket.com кметът на Перущица Ради Минчев. Залата отговаря на всякакви условия, така че мисля, че ще стане празник за нашия град. За първи път се случва такова събитие. Залата функционира от две години. Мисля, че сме готови да го направим. Перущица е баскетболен град. Баскетболът е част от живота на града, така че чакаме с нетърпение събитието. В Перущица имаме легенди като Кръстина Гьошева, Никола Янкулов и много други, заяви Минчев.

Гарантирам, че ще напълним залата. Нека хората заповядат в Перущица. Има какво да видят, не само залата. Градът е с богато културно-историческо наследство, ще им бъде интересно, завърши той.