УЕФА сериозно обмисля ново преместване на финала в Шампионската лига. Според "Гардиън" ръководителите на европейския футбол може да отнемат за втора поредна година важния мач от Истанбул и той да се проведе в Лондон.

Финалът на тазгодишното издание е на 29 май на стадион "Ататюрк". Всъщност мачът, който ще определи новия носител на трофея в най-престижната клубна надпревара, трябваше да се проведе в турския мегаполис миналата година, но пандемията от COVID-19 наложи извънредни промени във формата и компромисен вариант с финална осмица в Лисабон.

От УЕФА са готови на бърза реорганизация за финала, особено ако за него се класират английските "Манчестър Сити" и "Челси", за да може той да се състои пред публика.

В момента в Турция е въведен пълен локдаун. Националната карантина ще продължи три седмици заради влошаването на епидемичната обстановка в страната.

Изданието твърди, че УЕФА обсъжда вариант, при който "Уембли" да приеме финала на Шампионска лига, а на трибуните да бъдат допуснати повече от 40 хиляди зрители.