На 5 март 2021 година трябваше да прережем лентата на новия корпус към залата по лека атлетика на клуб СКЛА „Локомотив“ Пловдив. Първата копка бе направена през юли 2020 година. Фирмата „Индустриал ремонт строй” ЕООД бе избрана от общината  да строи допълнителните помещения към лекоатлетическата зала. Инвестицията за изграждането на проекта е на стойност около 150 000 лева, които са осигурени от бюджета на Община Пловдив. По договор „Индустриал ремонт строй” ЕООД имаше 240 дни, за да завърши разширението, но са минали доста повече. 

Сагата с ремонта на корпуса се точи и до днес. По изготвения модел новата сграда включва съблекални и фитнес зала. Защо не е завършена все още? „Това е въпрос към  този, който трябваше да извърши строежа”  коментира  пред  TrafficNews  Атанас  Запрянов президент на клуба по лека атлетика. Запрянов многократно се е опитвал да се свърже със собственика на „Индустриал ремонт строй” ЕООД- Михаил Москов, но той рядко си вдигал телефона. Давал различни оправдания за забавянето на строително - ремонтните дейности, като се оправдавал със закъснели материали или болни от ковид работници.

 Заради огромното забавяне в сроковете, строежът е спрян по искане на клуба. След среща в общината, в която е участвал и президентът на лекоатлетическия клуб е взето решението да  се  прекрати  договора с Москов . Впоследствие при отстраняването му  ,той е имал  финансови претенции , въпреки несвършената работа . Очаква се до седмица-  две  да започне процедура по намиране на нова фирма за довършване на сградата.

Заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков също коментира пред TrafficNews, че не знае какви са причините за забавянето от страна на фирмата.  Именно по тази причина заедно с кмета  на район Тракия Костадин Димитров и президента на клуба са решили да прекратят договора на „Индустриал ремонт строй” ЕООД. Според  думите на Титюков, скоро проектът ще бъде пуснат на нова обществена поръчка . Все още се правят последни изчисления  каква част от сградата е построена.Тепърва ще стане ясно и дали ще се доплаща  на фирмата на Михаил Москов. Засега той е получил около 30% аванс , който може да се окаже достатъчен и да не е нужно изплащане на допълнителни суми. След това ще се разбере и каква ще бъде отпуснатата сумата за новата поръчка .

Атанас  Запрянов , който е и треньор  на нашата звезда в тройния скок Габриела Петрова твърди, че това забавяне е попречило на  подготовката на атлетите от клуба. Таблото  за отопление е трябвало да се постави в непостроената сграда. Междувременно в залата са инсталирани колонните климатици на стойност от 25 хиляди лева, но те не могат да функционират без  трифазен ток , какъвто спортното помещение няма. Заради това атлетите от „Локомотив „Пловдив са провели зимната си подготовка в условия без отопление. 

Президентът на клуба се надява догодина да има една нормална зала за подготовка на спортисти с по-добра хигиена и отопление през зимния сезон.