С чиста победа започнаха участието си в Балканското първенство по плажен волейбол състезателката на Марица (Пловдив) Никол Дулева и нейната партньорка Ася Динова. В среща от втория кръг, поставените под №3 българки надиграха представителките на домакините Лал Изем Йозгюр & Джерен Йълмаз от Турция с №11 с категоричното 2:0 (21:13, 21:8).

В третия кръг на кортовете в комплекс Дженгиз Гьолю в Бурса утре, събота, пловдивската тийнейджърка и опитната и съотборничка от София ще се изправят срещу най-силния турски тандем в надпреварата – Алейна Вендже & Баханур Шахън, поставени под №2, като победителят ще се класира за полуфиналите, а загубилите ще трябва да минат през поправителен в потока на плейаутите.

Със същия успех се поздрави и другата българска двойка – Ирена Мишонова & Светла Ангелова. Поставените под №4 в основната схема софиянки победиха с убедителното 2:0 (21:10, 21:9) румънките с №5 Андрея Юстина Коркоз & Мъдълина Санду, а в следващия си мач ще срещнат водачките в схемата Константина Цопулу & Димитра Манави от Гърция.

При мъжете, българските представители Николай Колев & Тунчер Хайдаров записаха дотук загуба и победа срещу тандеми от Турция и утре ще играят плейаутен мач с румънците Богдан Мехединцяну & Тудорел Фаркаш за продължаване борбата сред топ осем на първенството.