Австралийският тенисист Ник Кирьос забърка поредния скандал около себе си. Той е известен с безцеремонния си език, но този път мина границата. Кирьос се изказа изключително негативно за двама от най-големите тенисисти на съвремието – Новак Джокович и Рафаел Надал, като ги засипа с критики и дори подигравки и обиди. Австралиецът пожали само Роджър Федерер, когото определи за най-великия в историята.

Новак Джокович е обсебен от идеята да се харесва на всички. Просто не мога да го понасям. Начинът, по който празнува победите си, ми докарва скомина. Той просто иска да е Федерер. Според мен ще задмине Федерер по титли от “Големия шлем”, но колкото и много да спечели, никога няма да е най-великият. Това е човек, който веднъж се отказа от Australian Open, защото било много горещо. Два пъти съм играл срещу него и извинявай, обаче не може да си най-великият, ако не можеш да ме победиш. Вижте ме колко аз тренирам - нула в сравнение с него, каза Кирьос.

Опасно е да говоря за Рафа. Той е пълната ми противоположност и е голям киселяк. Когато печели, всичко е наред, защото ще засипе съперника с похвали. Но когато го бия, няма никакво уважение към мен и към феновете ми. И после идва чичо Тони и казва, че не съм образован. За какво говорим изобщо, прекарал съм 12 години в училище, идиот такъв. Много съм образован. Разбирам, че те е яд, че съм победил твой роднина, но ние правим нещата по различен начин, не спести злостни думи и за испанеца австралийският тенисист.

Федерер е най-великият за всички времена, талантът му е огромен - движението, подготовката и разчитането на играта. Мнозина искат да играят като него и играят заради него, той е без съмнение най-добрият в историята, сподели Кирьос в подкаста “No Challenges Remaining”.