При огромен интерес премина Националният турнир по спортни танци за купа "Велинград денс енд спа". В състезанието се включиха повече от 100 двойки от цялата страна.
 
"За нас беше истинско предизвикателство да организираме този турнир. Щастливи сме, че се получи по този начин и че успяхме да направим един истински празник във Велинград. На участниците мога да кажа едно голямо Благодаря. Отлично представяне и високо ниво. Пролича сериозно отношение, много работа и старание, отлични хореографии, както и високо ниво на облеклата", заяви Мая Кондарева, която е на старши треньор на КСТ "Импулс - 2002".
 
Висока оценка за състезанието, за неговото организиране и провеждане даде и председателят на Българската федерация на клубовете по спортни танц Георги Найденов.
 
В двудневната програма се проведоха три отделни турнира, както и семинарна част. Най-опитните 17 двойки от Велинград, Ямбол, Бургас, София, Велико Търново, Пазарджик и Варна танцуваха в третата част на турнира, която продължи близо три часа. Те представиха впечатляващи композиции в различните възрастови групи и стилове.
 
Големият финал при състезателите над 19 години първи станаха Дана Енчева и Атанас Атанасов, от КСТ "Импулс 2002". След тях се наредиха двойки от и градовете Велико Търново, Ямбол, Пазарджик, Варна и Стара Загора.
 
В категорията при младежите най-добри бяха Мирослав Бозев и Габриела Навякова, също от велинградския клуб.
 
"Импулс 2002" взе златото и при юноши старша възраст. Най-добрата двойка там бе Борис Ушев и Ивана Енчева.
 
При най-малките, в категория деца 2, победители станаха Христо Статев и Асия Бозова също от "Импулс 2002".
 
В категория млади надежди победители станаха Георги Белев и Дария Дуралийска.