Втората ракета на България Димитър Кузманов даде тон за 4 български победи в първия ден от основната схема на тенис турнира от сериите Фючърс Пловдив Къп с награден фонд 15 000 долара на кортовете на Локовотив в Пловдив. Мико, който е водач в схемата, победи без особени проблеми Николас Алберто Арече (Аржентина) с 6:3, 6:3 и във втория кръг ще играе срещу друг българин - Васко Младенов. Младенов направи обрат и се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над Горазд Сърбляк от Македония за 2 часа и 29 минути. Държавният шампион в зала Габриел Донев разгроми с 6:3, 6:0 Александър Лианонка от Беларус за 63 минути. Донев ще играе във втория кръг срещу номер 5 в схемата Евгени Тиурнев от Русия или Янаис Лорент от Франция.

Александър Донски поведе с 4:0 преди Рикардо Майга от Швейцария да се откаже. Донски ще срещне във втория кръг номер 2 в схемата Баптист Крепат от Франция или Богдан Борисов от Русия. Симон-Антъни Иванов загуби в два сета от номер 4 Бастиан Мая (Чили).

В турнира участват тенисисти от Европа и страни от Южна Америка като Аржентина, Бразилия, Чили и Колумбия. Той е вторият Фючърс в България за сезона, но е значително по-силен като участници. За 11-и път Пловдив организира такъв турнир за мъже.

Локомотив се е доказал като отличен организатор, този клуб означава традиции и качество, каза спортният директор на родната тенис федерация Пресиян Коев. Благодарни сме на клуба и Община Пловдив, тъй като надпреварата е от голямо значение за развитието на водещите ни тенисисти, допълни той. Вицепрезидентът на федерацията и президент на ТК Локомотив Георги Крумов пък похвали всички хора, заети с организацията на състезанието. Само за 24 часа те са успели да отводнят кортовете и да ги приведат в годно за игра състояние след проливните дъждове в края на миналата седмица.