Пловдивският автомобилен пилот Константин Маршавелов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X спечели състезанието на писта „Дракон“в група „макси“, която е домакин на четвъртия кръг от националния шампионат по автомобилизъм и затворен маршрут. Състезанието трябваше да се проведе на Писта Стара Загора, но поради ремонтни дейност в града, организаторите го преместиха на трасето край село Калояново.

Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ стартира от втора позиция в състезанието, след като по време на вчерашната квалификация имаше проблем с автомобила и не успя да се бори за полпозишъна. В първата квалификация, пловдивчанинът получи проблем със спирачките на своето Mitsubishi, а във втората сесия имаше сериозен проблем с двигателя. Механиците на отбора успяха да подготвят автомобила за старта днес, след прекарана безсънна нощ.

Трикратният шампион на страната спечели състезанието в последните няколко завоя, след като успя да изпревари основния си съперник, който финишира състезанието с повреда в автомобила. Срещу пловдивчанина обаче има подадена контестация.

Междувременно Венцислав Станев записа трета победа в автомобилната надпревара Eneos Cup, която е част от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. В състезанието на писта "Дракон" през този уикенд се включиха седем от състезателите. Станев потегли от полпозишън в днешното състезание, след като успя да спечели вчерашната квалификация. Разликата в квалификацията с втория – Кольо Карастоянов бе едва 0.007сек. Стартовата решетка за днешния старт изглеждаше по следния начин: Стартовата решетка за утрешното състезание ще изглежда по следния начин: Венцислав Станев пред Кольо Карастоянов и Антоний Тонев. Зад тях стартираха Денислав Терзийски и Христо Чаков. От шеста и седма позиция стартираха Ташо Ташев и Васил Александров.

Още на старта, Станев поведе колоната и до края на състезанието не изпусна и за миг лидерската позиция. Зад него завърши Кольо Карастоянов с изоставане от 0.927сек. Трети в състезанието завърши миналогодишният шампион Ташо Ташев. Антоний Тонев и Денислав Терзийски допълниха петицата, а шести остана Васил Александров. Единственият, който не завърши състезанието бе Христо Чаков.