Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) не успя да завърши в състезанието на писта Русе, което бе трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Пловдивчанинът стартира в състезанието от втора позиция, след като в съботните квалификации не успя да се пребори за полпозишъна поради проблеми с автомобила. На старта още при спирането за първия завой имаше контакт между борещите се за първото място. Няколко обиколки по-късно на Маршавелов му се наложи да спре на пистата заради технически проблем.

Автомобилът не издържа. Най-вероятно нещо е станало от удара при първия завой. Предполагам, че проблемът е по ходовата част, сподели пилотът след състезанието. Константин Маршавелов продължава да бъде лидер в шампионата, който ще продължи в края на септември, когато ще се проведе писта Стара Загора.

Междувременно Кольо Карастоянов спечели първата си победа в автомобилния шампионат Eneos Cup. Карастоянов стартира от първа позиция на трасето в Русе, след като бе най-бърз в квалификациите. От старта до финала той нямаше проблеми и финишира като победител. Втори, на близо 5 секунди зад него, завърши двукратният победител за тази година и лидер в шампионата Венцислав Станев. Трети финишира Христо Чаков. Миналогодишният шампион Ташо Ташев завърши на четвърта позиция, а Денислав Терзийски остана пети. Васил Александров, Антоний Тонев и Николай Петров допълниха осмицата.

В състезанието стартираха всички осем автомобила от едномарковия шампионат. Това се случи благодарение на механиците на КА-2 Рейсинг Тийм, които прекараха една безсънна нощ, за да поправят автомобилите на Христо Чаков и Николай Петров. Следващият старт от сериите Eneos Cup ще бъде на писта Стара Загора в края на месец септември, когато ще бъде подновен националният шампионат.