Марица (Пловдив) приема Раковски (Димитровград) в първа полуфинална среща в Националната волейболна лига. Двубоят ще се проведе тази вечер от 18:30 часа в зала Колодрума. Преди началото на мача ще бъдат наградени волейболистите на Виктория Волей (Пловдив), които спечелиха бронзови медали от Висшата лига (второто ниво на мъжкия волейбол в България).

Шампионките достигнаха до полуфиналите, след като победиха на два пъти Перун (Варна) с 3:0. Марица продължава да няма загуба от 2015 година насам в НВЛ. През този сезон момичетата на Иван Петков имат само един загубен гейм. Раковски успя да отстрани ЦСКА (София) в четвъртфиналните плейофи с 2:1 победи. В понеделник момичетата на Габриела Айшинова-Попова надиграха ЦСКА с 3:0 в Димитровград.

Това ще е трети двубой между Марица и Раковски този сезон. Двата отбора се срещнаха в два мача в редовния сезон, които Марица спечели с 3:0 в Димитровград и в Пловдив. Съдии на срещата ще бъдат Ангел Ангелов от Бургас и Елин Карабашев от Кърджали. Реваншът ще бъде на 25 март в Димитровград. Евентуална трета среща е предвидена за 28 март в Пловдив.