Марица (Пловдив) започва днес финалните плейофи за титлата в Национална волейболна лига Демакс срещу Казанлък Волей (Казанлък). Първата среща, която ще определи шампиона е днес, от 17:00 б.в. в зала Багира в Казанлък.

Реваншът е на 14 април, от 17:30 б.в. в зала Сила в Пловдив, а евентуална трета среща е планувана за 17 април, от 17:30 б.в. в зала Сила.

Марица достигна до финала след 2:0 победи в полуфиналите срещу Берое (Стара Загора), а Казанлък Волей елиминира в полуфиналите ЦСКА (София) след 2:1 победи.

Двата отбора се срещнаха през този сезон на два пъти в редовния сезон в първенството. Казанлък Волей успя да стане първият отбор, който взе гейм на шампионките през този сезон. Това се случи при победата на маричанки с 3:1 в Казанлък в среща от първенството. Двубоят беше исторически за Марица, защото беше 100-а поредна победа в първенството за пловдивчанки. В Пловдив момичетата на Лазар Лазаров победиха с 3:0 гейма. Марица загуби гейм само от още един отбор до момента през сезона. Жълто-сините загубиха гейм от Берое при победата с 3:1 в реванша в полуфиналните плейофи.

Маричанки преследват своята седма поредна титла в НВЛ. През миналия сезон заради ситуацията с коронавируса обаче въобще не се проведоха плейофите и Марица беше обявена за шампион. Така след две години отново ще се играе за титлата в НВЛ.

Марица ще има възможност да направи и пети дубъл в историята си – титла и купа. През този сезон маричанки спечелиха турнира за Купата на България по категоричен начин без загубен гейм. През миналия сезон турнирът беше прекратен заради ситуацията с коронавируса и не се доигра.

Мачът днес ще бъдат предаван по телевизия Б1Б Спорт.

Съдии на двубоя ще бъдат Ивайло Маринов и Веселин Аргиров.