Марица е на победа от 4-та поредна титла в женския волейбол. Жълто-сините победиха у дома Левски с 3:0 /23, 18, 23/ и могат да грабнат трофея при успех във втория мач в неделя в София. Играе се до 2 победи от 3 мача, ако се стигне до трети двубой, той ще бъде отново в Пловдив.

Пред пълната зала на ПУ маричанки взеха своето, макар победата да не дойде чак толкова лесно. Момичетата на Иван Петков започнаха мача колебливо и допуснаха Левски да поведе с 8:2 в първия гейм. Благодарение на опита и мощните си атаки жълто-сините обърнаха развоя и взеха тази част.

Във втория гейм домакините държаха контрола още от самото начало и към края на гейма се откъснаха, благодарение на силните си изяви на блокада. В третия гейм Левски отново поведе с 4:0, но маричанки застигнаха съперника си още в началото. Към края те поведоха с 24:20 и в крайна сметка приключиха мача с чиста победа. Деси Николова с 20 точки и Нася Димитрова с 15 бяха най-резултатни за Марица.

Емоциите и настроението бяха повече от качеството, но за края на сезона е нормално. Надяваме се да вдигнем купата още в София, след като анализираме грешките си от този мач. Трябва да подходим с нужния респект към противника - все пак това е финал на един добър сезон за нас, коментира старши треньорът на жълто-сините Иван Петков.