Френският президент Еманюел Макрон отпразнува втората световна титла за своята родина заедно с футболистите от тима. Минути след като капитанът Юго Лорис вдигна титлата над своята глава, той и съотборниците му се прибраха в съблекалнята, където към тях се присъедини и Макрон.

Френският президент сподели радостта си заедно с новите световни шампиони. Към ликуващата компания се присъединиха още  хърватския президент Колинда Грабар-Китарович и Владимир Путин. 

Междувременно цяла нощ продължиха празненствата във Франция след победата на световното първенство по футбол. 

 

Айфеловата кула беше осветена в цветовете на френския национален флаг, по решение на кмета на Париж Ан Идалго. С цветовете на трикольора заблестяха също Триумфалната арка и дворецът на Бурбоните, където заседават депутатите от Националното събрание. Историческата втора титла беше отбелязана с празнични салюти и нестихващ възторг на французите, изпълнили улиците на градовете.

Френските фенове полудяха! Сблъсъци и арести след победата на петлите ВИДЕО и СНИМКИ30 души са разбили магазин за алкохол в центъра на Париж

Не липсваха обаче и инциденти, които помрачиха радостта. Трийсетина младежи потрошиха витрините и разграбиха търговския комплекс "Драгстор Пюблисис" на булевард "Шанз-Елизе". Вандалите, някои от които с качулки, нахлули в супермаркета и задигали от там бутилки с вино или шампанско, наложи се полицията да ги разпръсква със сълзотворен газ.

До 4.00 днес беше забранено движението на автомобили в западната и централната част на френската столица. Близо 4000 полицаи и жандармеристи бяха мобилизирани в Париж във връзка с финала на световния шампионат.