Локомотив Пловдив излезе с позиция относно масовият бой след срещата до 16 години с Хебър Пазарджик на Лаута. В официалното съобщение се казва, че безредиците са станали заради определен родител-фен, който през целия двубой е обиждал и се канил на децата от Локомотив.  По разкази на очевидци в провокациите е участвал и треньорът на Хебър U16 Йордан Минев. Самият родител пък по време на безредиците се е скрил в автобуса на гостите, пишат още от Локомотив.

Както TrafficNews писа боят се е случил след двубоя на 24 септември.  Според официална информация от полицията на телефон 112 е бил подаден сигнал за сбиване между родители и на място са изпратени екипи на Пето РПУ. При пристигането на униформените обаче не са констатирани лица, които са участвали в сбиването. Няма задържани и сериозно пострадали. Очевидци разказаха пред TrafficNews, че няколко души са били прегледани и превързани от медицински екипи.

Масов бой и безредици след детска футболна среща в Пловдив ВИДЕОСпоред очевидци причината за сбиването са били скандални отсъждания на съдията

Ето и цялата позиция на ПФК „Локомотив”:

През изминалата неделя се състоя пореден кръг на Елитната група до 16 години. На “Лаута” Локомотив победи заслужено Хебър с 4:1. Но, за съжаление, не с това ще се запомни срещата.

По време на всичките 90 минути определени родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при почти всяко отсъждане на съдията, без значение дали е вярно или грешно. Впечатление правеше един конкретен човек, който в хода на мача отправяше обидни епитети както към главния съдия, така и към юношите на Локомотив! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в словесен конфликт с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на охраната.

След срещата, до входа на спортния комплекс, му е зададен въпрос защо е обиждал децата на Локомотив от наш фен, присъствал на мача. Въпросният изригва с обиди и словесни провокации, а според свидетели на случката същото е сторил и Йордан Минев, треньор на Хебър U16. Скандалът прераства в ръкопашна схватка, като в нея се включват и хора, които седят на барчетата в комплекса. В крайна сметка има двама пострадали, главният виновник за всичко се скрива в автобуса на гостите.

Подмолни действия има и дни след срещата, като определени хора от Хебър са разпространявали информацията, че не кой да е, а именно спортният директор Илко Пиргов, който беше зрител на мача, е организирал този бой! Абсурдно!

Уважаеми родители, Вие сте тези, които трябва да бъдете за пример на своите деца! Дръжте се културно и уважително по време на мачовете на своите деца! Футболът е просто игра, а не война!

Прилагаме видео (18+) с кратки, но показателни моменти от мача, като ще чуете за какво става въпрос. В първите секунди на клипа се чуват и закани и обиди към едно от нашите деца.