Срещата между отборите на Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик от елитната юношеска група до 16 години е завършила с масов бой и пострадали. Двубоят се е състоял на 24 септември от 13:30 ч. на едно от помощните игрища на стадион "Локомотив" и е завършил с победа на пловдивчани с 4:1. Резултатът е бил 1:1 до 71 мин., след което юношите на Локо отбелязали 3 гола в рамките на 7 минути.

До грозните сцени се е стигнало след последния съдийски сигнал, като по информация на очевидци причината за сбиването са били скандални отсъждания на главния съдия Райко Чакъров. В масовия бой след мача са участвали над 30 души, като по думите на присъстващите в сбиването е имало намесени и жени.

На изпратеното видео се вижда как млади мъже налагат с юмруци и ритници паднал на земята друг мъж, след което се стига и до масово бутане между групи от хора, след удар в лицето.

Според официална информация от полицията на телефон 112 е бил подаден сигнал за сбиване между родители и на място са изпратени екипи на Пето РПУ. При пристигането на униформените обаче не са констатирани лица, които са участвали в сбиването. Няма задържани и сериозно пострадали. Очевидци разказаха пред TrafficNews, че няколко души са били прегледани и превързани от медицински екипи.

Предишната вечер на срещата между мъжките отбори на Локомотив и Славия, завършила 2:0 за пловдивчани, е имало един задържан футболен фен.