Левски удължи негативната серия на Лудогорец на 4 поредни мача без успех за "орлите", а по този начин даде шанс и на ЦСКА все още да се бори за титлата.

Това стана факт, след като "сините" и "зелените" завършиха при 1:1 в дербито от 34-ия кръг на Първа лига, играно в Разград.

С този резултат вторият ЦСКА (69 точки) спечели най-много, защото ако успее да победи Берое по-късно днес, ще съкрати дистанцията до шампиона Лудогорец (73 точки) на 1 точка два кръга преди края на първенството. Левски е трети с 66 пункта.

В днешния двубой Моци откри за домакините в 49-ата минута, а Живко Миланов изравни в 72-ата минута. Освен това в мача имаше и три червени картона, като два от тях бяха за "орлите". Драгош Григоре (70') и Анисе (85') видяха червения цвят, а за гостите Деян Иванов (47') отиде по-рано под душовете. 

В състава на домакините нямаше кой знае какви изненади. Стойчо Стоев не можеше да разчита на наказания Светослав Дяков, както и на контузения Вандерсон. В последните часове стана ясно, че и Марселиньо няма да играе до края на сезона, тъй като страда от болки в адукторите. Иначе Шверчок е оставен на пейката за сметка на Адриан Попа. Атаката на "орлите" бе допълнена от Джоди Лукоки и Клаудиу Кешерю.

За "сините" Георги Тодоров изненада с това, че вместо голмайстора Станислав Костов, стартира Валери Божинов на върха на атаката. Имаше и рокада в отбраната на тима, където Иван Горанов бе оставен на пейката. В центъра на терена пък стартира юношата Деян Иванов, който замени Хали Тиам.

Първото полувреме започна без особено сериозни положения пред някоя от двете врати, като двата тима изчакваха за грешки от противника.

В 16-ата минута бе първият удар в мача, а негов автор се оказа Адриан Попа. Той стреля от пряк свободен удар, но много неточно. 

"Сините" отговориха с опасна атака, при която Мариани се освободи и подаде на връхлитащия на скорост Божинов, който обаче не достигна топката. 

В края на полувремето дойде и най-опасната ситуация до момента. Валери Божинов се освободи край тъчлинията и пусна страхотен пас към Станислав Иванов, който овладя в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да отправи добър изстрел и топката излезе в аут. 

Втората част започна повече от мечтано за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа. Тя бе дадена за игра с ръка в наказателното поле на "сините" от Деян Иванов, който бе и изгонен.

Зад топката застана Козмин Моци изстреля топката, която се отби в гредата, и влетя в мрежата на Николай Михайлов. 

След гола пасив столичани направиха две промени и с 10 души заиграха атакуващо. 

В 70-ата минута Драгош Григоре задържа Станислав Иванов и за дейстията си получи жълт картон, който се оказа втори за него в двубоя. По този начин румънецът бе изпратен в съблекалните преди края на двубоя.

Само 2 минути по-късно ситуацията за Левски стана още по-добра. "Сините" получиха право да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана капитанът Живко Миланов. Бранителят направи най-доброто в ситуацията и изстреля неспасяема топка за 1:1.

Изравняването на Левски даде криле на отбора и той заигра по-агресивно, но така и не успяваше да стигне до по-чисти положения.

В 85-ата минута положението за Лудогорец стана още по-лошо, тъй като Анисе получи втори жълт и респективно червен картон.

В минутите до края обаче "орлите" не допуснаха по-сериозни ситуации пред своята врата и резултатът се запази.