Бившата мегазвезда в американския баскетбол Меджик Джонсън и холивудската знаменитост Самюъл Л. Джаксън бяха взети за мигранти в Италия. Странното явление се случи покрай снимка на двамата.

Легендарният пойнт гард на Лос Анджелис Лейкърс, който бе част от фамозния "Дрийм тим" на САЩ на Олимпийските игри в Барселона'92, е на почивка в италианския курорт Форте дей Марми. Ваканцията на Меджик е съвпаднала като време и място с тази на звездата от филми като "Криминале", "Умирай трудно 3", "Джанго без окови", "Омразната осморка", "51-ият щат" и др.

Славният баскетболист и Самюъл Джаксън се отдали на шопинг, след което седнали за една обща снимка, което приковало вниманието на минувачите. Впоследствие обаче се надига голяма вълна от недоволство в социалните мрежи. Много италианци взели легендите за мигранти, които харчат държавните пари - италианското правителство осигурява за бежанците по 35 евро на ден от джоба на данъкоплатците. Чантите с покупки от скъпи магазини, които се виждат около Джонсън и Джаксън, допълнително подразнили местната общественост.

Припомнаме, че преди повече от година подобно преживяване имаше и бившата вече звезда на баскетболния Академик Бултекс 99 Оскар Белфийлд. Американецът дойде в началото ан 2016-та и бързо се превърна в основен фактор за възхода на пловдивския тим в елита. Миналата пролет той излязъл на разходка в центъра на Пловдив, а органите на реда го бяха помислили за бежанец. Фактът, че си беше забравил личните документи допълнително усложнил ситуацията и Оскар бе за кратко задържан до намесата на клубното ръководство. Впоследствие американският гард направи много силни мачове за студентите през миналия сезон и бе с основна заслуга за второто място преди плейофите. След края на сезона договорът му изтече и Белфийлд напусна Академик Бултекс 99.