Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович, който не е на лагер с тима си и е твърде вероятно да се раздели с него в следващите часове, направи преди броени минути смразяващо признание в Италия. Легендарният футболист, продукт на великата югославска школа, има левкемия и се нуждае от “агресивна терапия”, за да пребори тежката болест.
 
“За съжаление, а може би пък и за мой късмет, след направените кръвни тестове преди няколко дни установихме някои аномалии. Най-трудната част за мен, докато станат ясни окончателните резултати, бе да убедя моята съпруга, че имам температура. Аз обаче, оказа се, имам левкемия”, призна легендарният футболист на Сампдория и Лацио, цитиран от sportal.bg.
 
“Казвам ви всичко това с молбата да уважавате личния ми живот. Цяла нощ плаках, след като разбрах за болестта. Дори и сега имам сълзи в очите си, но не се страхувам. Напротив, нямам търпение да започна лечението си и да спечеля тази битка. Победата ми е вън от всякакво съмнение”, изрази увереност носителят на КЕШ с Цървена звезда и носител на Скудетото с Лацио и Интер.