Ресторант „Ретур“ край кортовете на ТК Локомотив (Пд) се оказа малък да побере присъсващите на премиерата на уникалната книга "Пловдив - Локомотив и в българския тенис", за историята на ТК Локомотив, койт е на повече от 100 години и е най-старият тенис клуб в България, дал редица легенди и шампиони в този спорт. Иизвестни спортисти, бизнесмени, общественици и деятели дойдоха, за да уважат труда на автора - спортния журналист Илия Кисимов.

На едно място се събраха братята Матей и Димитър Пампулови, председателят на ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов, футболната легенда Христо Бонев, големият волейболист Каспар Симеонов, двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, състезателката по гребане Бонка Пинджева, капитанът на отбора ни за Купа Дейвис Тодор Енев, зам.-кметът Георги Титюков, бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, известният съдов хирург д-р Георги Сакакушев, генералният спонсор на турнира на юноши и девойки до 18 г. „Plovdiv cup“ доц. д-р Невен Енчев, изпълнителният директор на ТК Локомотив (Пд) Дора Рангелова. Сред гостите беше и един от първите спортни лекари в града 90-годишният д-р Асен Димитров.

д-р Георги Крумов награди със специални плакети Кирил Джонев-Бате Джони, Данаил Данаилов, Атанас Димитров и Христинка Сотирова за приноса им към развитието на клуба и тениса. Матей Пампулов пък получи специална награда за развитието на Европейския тенис. На финала на събитието присъстващите получиха книга с автограф от автора Илия Кисимов.