На този етап няма надежда да се поднови строителството на басейн "Младост". Цената на спортния комплекс вече е 19 млн. лева и трудно ще се намерят пари за него, това заяви кметът Здравко Димитров. 

"Поръчката за басейна "Младост" отиде 19 милиона. Откъде ще ги търсим – не знам. Има пари в държавата, има нови програми. Сега се чух с колегите кметове на големи градове. Другата седмица ще искаме среща с финансовия министър и с премиера. Нямаше осигурени средства за басейна, това е все едно да направя първа копка на операта", заяви кметът.

Припомняме, че вече почти 2.5 години няма никакво решение за басейна, а децата и треньорите тренират в стария басейн, който е 25-метров и това налага увеличаване на коридорите, а в един коридор има често и по над 20 деца. Новият басейн трябва да бъде 50-метров плувен басейн с олимпийски размери, съблекални, трибуна за около 1100 седящи места. 

Община Пловдив ще прекрати договора за строителството басейна заради големия скок на цената му. Официалната оферта за извършването на строителството към днешна дата е 19,7 млн. лева – над 50% от първоначалната сума.

Общината къса договора за нов басейн „Младост” , офертата на „ГБС – Пловдив” е 19,7 млн. леваПодготвяме нова обществена поръчка с промените параметри, заяви зам.-кметът Георги Титюков