Американският гард на Академик Бултекс 99 Дайшон Найт се е извинил на старши треньора на Балкан Небойша Видич след инфарктния мач между двата отбора от първия кръг на Националната баскетболна лига в Колодрума в събота. Тогава пловдивският тим изигра страхотно първо полувреме и вкара 62 точки на вицешампиона, но през втората част гостите обърнаха нещата и триумфираха с точка аванс в края.

Причина за извинението се оказа постъпката на американеца по време на четвъртата част. След като отбеляза тройка, Найт се обърна към Видич, който се намираше непосредствено зад гърба му. Гардът го репликира, за което получи техническо нарушение. Сръбският треньор обаче бе пристъпил ограничителната линия и бе навлязъл в игрището – нещо, което правеше доста често по време на мача и което остана без последствия от страна на съдиите /както добре се вижда и от снимката/.

Със съобщението, което е решил да ми изпрати и което получих, Дайшон Найт показа, че освен много добър баскетболист е и почтен човек, сподели Видич пред Телевизия Ботевград.