Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изтегли лек жребий за първия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън, но при победа във втория го чака труден съперник. Квалификантът Корентен Муте ще е първото препятствие пред Гришо в Лондон. 20-годишният французин е 85-и в световната ранглиста на АТР, като това е върхово класиране в неговата кариера. Муте няма спечелена титла в тура до момента. Той започна 2019 година като №152 в света, но за шест месеца успя да се изкачи до №85. Това ще е дебют за него на Уимбълдън.

Ако се справи с французина, Димитров ще срещне във втория кръг 18-годишния канадец Феликс Оже-Алиасим или сънародника му от чешки произход Вашек Поспишил. Феликс е смятан за един от най-големите таланти в мъжкия тенис, а само преди седмица имено той отстрани Григор с 6:4, 6:4 в първия кръг на турнира в Куинс. Димитров е в половината на Новак Джокович, а освен Алиасим от поставените най-близо до него е №16 Гаел Монфис. В другата част на схемата са 9-кратният шампион Роджър Федерер и Рафаел Надал, които могат да се срещнат на полуфинала.

Най-добрият български тенисист ще започне Уимбълдън като №48 в световната ранглиста. За него това ще бъде 10-о участие на "свещената трева" при мъжете. В последната си година като юноша той спечели титлата в Лондон през 2008-а, а след това при мъжете достига до полуфинал през 2014 година след успех над фаворита на домакините Анди Мъри. Там е спрян от Новак Джокович с 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(7). Миналата година Григор Димитров отпадна още в първия кръг след загуба от Стан Вавринка с 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6 и сега няма точки за защитаване.