Григор Димитров бе гост в предаването „Гейм, Сет, Матек“ на добрата си приятелка - американската тенисистка Бетани Матек-Сандс. Двамата страшно много се забавляваха, а първата ни ракета говори за завръщането си в България за Sofia Open и за бомбата от емоции, която го е връхлетяла в родината. След края на интервюто пък Бетани възнагради Гришо с целувка.

Победата в София бе една от най-големите ми, защото срещнах и някои членове на семейството ми за първи път“, разказа българинът, пояснявайки, че е напуснал родината рано и това е една от причините да не познава част от роднините си, пише tenniskafe.com.

Беше лудост още от първия ден, когато пристигнах. Усещах пеперуди в стомаха си не защото играя, а защото съм в България. Чувствах се сякаш съм отново у дома и съм национал. Невероятно усещане, семейството ми бе там, всички братовчеди, всичко бе перфектно. Първият мач бе особено труден, но после всичко потръгна. Чувствах се като рок звезда.

Димитров разказа, че съжалява, че не е имал чак толкова много възможности да играе на централния корт на US Open, но добави колко очарован е от атмосферата.

Американката предизвика първата ни ракета да каже нещо мотивиращо, визирайки трудния момент, в който се намира, след като получи тежка контузия на Уимбълдън, която я вади от корта за дълго време.
Първото нещо, което трябва да направим, е да отидем в басейна, пошегува се Димитров. Не спирай да се усмихваш, това винаги помага. Винаги когато съм изпитвал болка, съм се опитвал да търся позитивната страна на нещата. Ще имам шанс да си почина малко.

Важно е да се почива, истинският шампион се нуждае от това – да се откъсне от света за малко и просто да бъде себе си. Това трябва да направиш. Знам колко трудно е да гледаш телевизия и да си кажеш „Мам*а му, щеше ми се да съм там. Ако това ми се случи някой ден, ще каже „Мир, момчета, махам се за малко. Не искам да правя нищо общо с тениса известно време. Така че като се върнеш оценяваш нещата по друг начин.