Най-добрият български тенисист Григор Димитров срази италианеца Томас Фабиано със 7:5, 6:3 за 1 час и 29 минути игра на централния корт и заслужи място в основната схема на тенис турнира от сериите АТР 250 в Женева.

Както е известно, в първи кръг на пресявките Григор се справи с швейцареца Марк-Андреа Хюслер с 6:4, 6:3, а сега се справи и със световния номер 100 Фабиано, когото надви чисто и на 1/16-финалите на Australian Open тази година, пише Sportal.bg

Единствено в първия сет Григор се нуждаеше от повече време, за да наложи преимуществото си над Фабиано, като му подари ранен пробив и съответно изостана с 2:4. Маратонски осми гейм възстанови паритета, като Димитров се възползва чак от седмия си брейк-бол, за да изравни на 4:4. Впоследствие той спечели сета с втория си пробив, като взе и първото подаване на съперника си във втория сет. Оттам нататък без проблеми Димитров затвори мача в своя полза с втория си мачбол, като първият бе на негов ретур.

Първият съперник на Григор в основната схема още не е ясен, но ще бъде някого измежду Фелисиано Лопес, Таро Даниел, Раду Албот и Федерико Делбонис.