Капитанът на националния ни отбор за Купа Дейвис Тодор Енев обяви днес състава на тима ни за решителните мачове срещу Унгария в плейофа за изкачване в I-ва група на зона Европа-Африка в отборната надпревара.

Димитър Кузманов, Димитър Кутровски, Александър Лазов и Тихомир Грозданов са избраниците, които от 18 до 20 септември ще играят за честта на България. Водещият ни тенисист Григор Димитров няма да вземе участие в предстоящия двубой съобщава Бтв.

Димитров, който е 17-и в световната ранглиста в момента, на тази етап не е отговорил положително на поканата на капитана Тодор Енев и затова не е включен в състава. Ако реши да играе, 24-годишният хасковлия може да бъде заявен допълнително най-късно до 17 септември - час преди тегленето на жребия.

„Mомчетата от отбора са мотивирани и добре подготвени да се борят за победа. Напълно съм уверен, че могат да се справят, както вече го доказаха в мача срещу Латвия. Разбира се, ще разчитаме изключително много на подкрепата на публиката и призовавам хората да дойдат и да подкрепят нашите национали“, сподели капитанът Енев.

За достигането до тази решителна фаза от двубоите за изкачване в I-ва група националният отбор по тенис надигра отборите на Латвия и Люксембург.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg