Пловдивският екипаж Георги Гераджиев - Георги Гаджев се представи много силно в откриващият кръг на турския рали шампионат – Рали Фригия, което бе валидно също и за Купа Фиеста и Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) – Балканска зона. Нашите, които се състезават с автомобил Форд Фиеста R2 от клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), спечелиха 3 етапни победи в своя клас (RC4, ERT3), като на финала успяха да се класира на 2-ро място в класа и на общо 6-то в генералното класиране.

Очаквахме тежко състезание заради сериозната конкуренция и дъждовното време. Изключително щастлив съм, че въпреки отлично подготвените турски отбори успяхме да стигнем до втората позиция! Благодаря на навигатора ми Георги Гаджев, който беше перфектен, заяви Георги Гераджиев.

След шест месеца пауза и близо три години без състезание на асфалт бе интересно къде реално ще се намираме в колоната, но благодарение на добрите записки и точната езда на моя пилот успяхме да постигнем този забележителен резултат! Искам да отбележа изключителното гостоприемство и спортсменство на домакините! С нетърпение очакваме второто ни състезание, допълни Георги Гаджев. Следващият кръг, в който екипажът на АСК „Пловдив“ Георги Гераджиев / Георги Гаджев ще вземе участие, е Рали Еге с център град Измир в началото на месец юли тази година.