Най-добрата ни състезателка в тройния скок и спортист номер 1 на България за 2015г. Габриела Петрова се завърна на пистата с победа на Националния шампионат за мъже и жени във Велико Търново. Състезанието се проведе на стадион "Ивайло".

Състезателката на Локомотив Пловдив се подложи на две операции и имаше дълго възстановяване. Тя спечели състезанието с резултат 13.49 м. Втора остана друга пловдивска атлетка - Александра Начева от Ботев Пловдив, за която това беше втори старт след спечелване на титлата на скок дължина на турнира на СКЛА Ботев Пловдив. Начева също се възстановяваше от тежка контузия. 

Трета завърши Димана Йорданова от Лудогорец Разград с 12.57 м.

Пламена Миткова от Локомотив Пловдив спечели титлата в скока на дължина. Тя триумфира след 6.19 м. Милена Миткова (Дарко Тийм – София) завърши с 6.17, а трета в тази дисциплина е Галина Николова (Павел Павлов – Враца) – 5.82. 

Две шампионски титли за пловдивските атлети донесе Лиляна Георгиева от Актив 2013. Тя спечели титлата на 800м. с 2:11.11 мин. и на 1500 м. с 4:26.52 мин.

Кристина Борукова от Тракия 96 спечели бягането на 400 м. с препятствия.

Титла донесоха и щафетите на Локомотив 4х100м. и Тракия 96 на 4х400м.

На 100 м. при жените Мартина Писачева от Локомотив Пловдив спечели бронз с 12.35, а на 400 м. също с бронз се окичи Кристина Борукова от Тракия 96. Щафетата на Тракия 96 завърши на третото място. Николай Николов от Тракия 96 завърши втори на 400 м. с препятствия. Павел Моравенов от Локомотив е трети на тройния скок, а Мартин Неделев от Тракия 96 е втори на овчарски скок.

Веселина Димитрова от Тракия 96 спечели бронз на 100м. с препятствия. Силвия Георгиева от Актив 2013 завърши на третото място на 800 м. Пламена Тосева от Тракия 96 спечели бронз на скок височина.

Ето какво написа Габриела Петрова след завръщането си в социалните мрежи: 

Уж до болка познато, а се усеща като прохождане....След две операции,дълго възстановяване ,започване от А и Б....вчера беше първият ми старт и се чувствах точно така ,като малко дете ,което прави първите си стъпки - плахи,несигурни...пада ,става и продължава. Така и аз продължавам и знам ,че пътя е правилен и по- важното хората,които са до мен са най-правилните!Благодаря Ви!
П.С : А емоцията ,която изпитах ,заставайки в сектора ...е за нея си заслужава да се пада и става!