Атлетката на пловдивския Локомотив Габриела Петрова не успя да се класира за финала на троен скок на световното първенство. 26-годишната българка постигна 13.98 в квалификациите снощи и остана на 16-о място в крайното класиране. След състезанието Габи анализира подрбно състезанието:

Ядосана съм на себе си, не се справих днес. Никой не ми е виновен, нито време, нито писта. Като условия всичко е перфектно. Аз не успях да преборя себе си днес. Технически не се получаваше скокът. Разбегът ми се получаваше и стъпването на дъската беше добре, но в първа и втора фаза на скока нямаше никакъв сбор, което няма как да доведе до хубав резултат. Нямаше отскачане, а само едно вървене напред. Напълно здрава съм, а балканския шампионат в Правец (2-3 септември) пропуснах, поради едно растежение на аддуктора, което получих на тренировъчен лагер на Белмекен. Лечението продължи 15-20 дни, малко наруши тренировъчния ритъм, но щом съм тук няма какво да се оправдам.

Предстои ми и операция. Имам два шипа на големия пръст на ходилото, които трябва да се изпилят, защото ме тормозят от много време. Искам догодина всичко да ми е наред, за да гоня големите неща. Докторите казват, че за месец – месец и половина ще се оправя. Това всъщност ще ми бъде и почивката преди новия сезон, каза Петрова пред atletika.bg.com.

Другата ни представителка в дисциплината - 18-годишната пловдивчанка Алекс Начева, имаше прекарана контузия и записа 13.05 метра, което и отреди 26-о място. Радвам се, че успях да участвам в това състезание, защото имаше вариант и да не стартирам. За последната една седмица съм тренирала само веднъж, заради проблем с кръста. Благодарение на Симоне Колио, треньора ми и д-р Валентин Димитров успях да се възстановя, да изляза на пистата и да скоча над 13 метра, каза Алекс.

Участието ми тук е голям стимул и опит, защото се състезавам и събирам опит от най-големите. Като ги гледам как се държат и си давам сметка, че това е много по-различно от състезанията за юноши и девойки, където участвам. Надявам се след няколко състезания да стана като тях. Сега ми предстои училище. Аз съм 12-и клас и през 2020-а ще завърша. Малко ще си почина и ще вляза в живота на нормалните хора, защото реално не съм почивала от 2017-а година, завърши младата ни надежда.