Григор Димитров излиза срещу световния властелин в тениса Роджър Федерер днес във финала на силния турнир в Ротердам. Двубоят се очаква да започне най-рано в 16.30 часа българско време и ще предложи поредното шоу между двама от най-атрактивните тенисисти в тура. Федерер е единственият от Голямата четворка, срещу когото Гришо няма победа. Двамата са изиграли 6 мача, в които Димитров е успял да вземе само 2 сета – в Бризбън и на Australian Open през 2016-а.

За последно двамата се изправиха един срещу друг на Уимбълдън миналия сезон и Федерер даде само 10 гейма на Григор – 6:4 6:2 6:4, след което спечели и титлата.

Гришо излиза за първа титла през годината и общо 9-а в кариерата си, а Федерер ще преследва 97-a титла в 146-ия си финал в турнирите на АТP. От началото на 2017 г. швейцарецът има осем победи в деветте мача за титла, които изигра. Единствената му загуба беше срещу Александър Зверев в канадския Мастърс. В полуфиналите Гришо победи Давид Гофен, който се самоконтузи при 3:6, 1:0, а Федерер преодоля Андреа Сепи с 2:0 сета.

Букмейкърите смятат, че днес Роджър пак ще спечели срещу Григор. Коефициентът за него е 1.25 срещу 4.00 за българина.