Кубрат Пулев и съперникът му Дерек Чисора изиграха пълни 12 рунда на ожесточения двобой в Хамбург. В крайна сметка Кобрата победи с 2:1 съдийски гласа.

Първият рефер даде 116:112 удара в полза на Кубрат. Вторият обаче отсъди в полза на Чисора - 115:113. Но решението на третия съдия също бе в полза на Кобрата - 118:110 удара.

„Спечелих с добрата защита, с концентрацията, с дисциплинираната игра“, каза Кобрата пред Нова минути, след като главният съдия вдигна ръката му като победител в двубоя.

„Искам да кажа едно голямо „Благодаря!“ на българите“, допълни българският боксьор. Ето какво още каза Кобрата:

Пулев стана за втори път европейски шампион. Точно преди четири години той вдигна пояса на Стария континент, след като се справи с Александър Димитренко. При първата защита на трофея той нокаутира и Александър Устинов, след което оваканти пояса, за да се съсреодоточи върху атака на световната корона.

Победа срещу Чисора даде шанс на Кобрата да продължи напред в елиминационния турнир за определяне официалния претендент за титлата на Международната боксова федерация. Предстои той да се бие с победителя от срещата между Джоузеф Паркър и Карлос Такам. Кобрата  ще има възможност да се бие и за световната корона.

КАК ПРОТЕЧЕ МАЧЪТ и още ВИДЕО и СНИМКи - ВИЖТЕ ТУК

Още новини четете ТУК

TNS.bg