Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев победи Дерек Чисора в мач за европейската титла в Хамбург. Така Кобрата отново стана европейски шампион. Той получи и шанс да се бори за световната корона, докато за загубилия почти всичко свършва. Българинът стигна до успеха след съдийско решение и 2:1 гласа след мача. 

„Спечелих с добрата защита, с концентрацията, с дисциплинираната игра“, каза Кобрата пред Нова минути, след като главният съдия вдигна ръката му като победител в двубоя.

„Искам да кажа едно голямо „Благодаря!“ на българите“, допълни българският боксьор.

ВИДЕО интервю с Кобрата - ВИЖТЕ ТУК

Мачът, който беше изключително тежък и продължителен, протече доста драматично в цели 12 рунда:

Първи рунд

Чисора започна агресивно и притисна Кобрата, който се опитваше да го държи на дистанция и дебнеше да му нанесе прав десен и в крайна сметка успя 55 секунди преди гонга, а след това пласира още едно, а за финал вкара и ляв прав, предава Sportal.bg

Втори рунд

Започна със силен ляв прав в главата на Чисора, последвано от дясно кроше и британецът изглеждаше разклатен. До края клинчове е нерви.

Трети рунд

Отново активност от страна на Чисора, но първото попадение беше в неговата глава. Той върна два удара, но отговорът на Кобрата бяха три десни ъперкъта. Британецът тръгна в яростни атаки.

Четвърти рунд

Нищо ново в тактиките на двамата боксьори, но този път Чисора успя да нанесе дясно кроше в главата на Кобрата, което го поразклати, но му даде и импулс. Българинът натика британеца край въжетата, където му нанесе няколко удара.

Пети рунд

Силите на Чисора сякаш нямат свършване. Британецът продължаваше да поема силни удари от страна на Кобрата, който успя да пласира три комбинации от ляв и десен.

Шести рунд
Равностоен рунд в началото, което премина в клинчове. Чисора успя да нанесе много сериозен удар на Кобрата, който този път не намери подобаващ отговор, а в края дори загуби равновесие.

Седми рунд
Премина под знака на Кобрата, който изтощаваше своя опонент с точни удари, а Чисора търсеше клинчове или бягаше край въжетата.

Осми рунд
Нервите на Чисора започнаха да вземат връх. Той се ядоса на рефера за забележка. Кубрат продължаваше да изпълнява плана си изпълнява плана. Минута преди гонга Чисора беше подложен на истинска канонада от серия леви и десни. Умората у британеца започна да си личи все повече, а действията му станаха доста тромави.

Девети рунд
Британецът не изневери на традицията да започва активно, но този път удържа темпото до края, а Кобрата пое много удари, които сериозно го разклатиха.

Десети рунд
Чисора изглеждаше по-свеж, а Кобрата беше този, който търсеше клинчове. Българинът и британеца си предаваха постоянно инициативата, но Чисора стоеше все по-добре на ринга. Кубрат удари Чисора след гонга, което възмути британеца и той не прие извиненията от българина.

Единадесети рунд
Кубрат пое няколко тежки удара в началото, но Кубрат не се разклати. Британецът възприе защитна тактика, а Пулев успя му вкара силен десен. Въпреки умората Чисора беше запазил експлозивността си и изненада Кобрата с атака, но след гонга залитна.

Дванадесети рунд

Чисора се хвърли в атаки и търсене на нокаут, защото губеше в резултата. След като видя, че това не му носи успех, британецът отново се прибра край въжетата. Кобрата сваляше гарда, провокирайки Чисора да го атакува и да изхабява силите си. 20 секунди преди края българинът вкара силен десен в главата на британеца, последван от ляв. Кобрата победи! 

Пулев стана за втори път европейски шампион. Точно преди четири години той вдигна пояса на Стария континент, след като се справи с Александър Димитренко. При първата защита на трофея той нокаутира и Александър Устинов, след което оваканти пояса, за да се съсреодоточи върху атака на световната корона.

Победа срещу Чисора даде шанс на Кобрата да продължи напред в елиминационния турнир за определяне официалния претендент за титлата на Международната боксова федерация. Предстои той да се бие с победителя от срещата между Джоузеф Паркър и Карлос Такам. Кобрата  ще има възможност да се бие и за световната корона.

 


снимка и видео: Диема спорт

Ето и първата реакция на новия шампион след победата:

 

По-рано през деня Кубрат Пулев пусна в профила си в социалните мрежи снимки от последната му тренировка преди мача срещу Чисора. 

По-рано Кралят на тежката категория Тайсън Фюри се оказа добър пророк и отписа сънародника си Дерек Чисора срещу Кубрат Пулев в двубоя за европейската титла в Хамбург. Двубоят е от изключителна важност за кариерите на двамата боксьори, защото може да им даде нов шанс да стигнат до битка за пояса във версия IBF, която е притежание на Антъни Джошуа. За това намекна преди време мениджърът на Джошуа Еди Херн.

Фюри се е боксирал два пъти с Чисора и го е побеждавал и двата пъти, като втората среща е била прекъсната от щаба на Дерек.

"Ще се радвам да спечели и даже мисля да отскоча до Хамбург и дори да го изведа на ринга, за да го надъхам. Просто съм притеснен, че няма да може да победи Пулев. Той е висок боксьор, докато Чисора е дребен, но агресивен боксьор. Не съм гледал как тренира и в каква форма е от срещата с мен. Но ще съм на седмото небе, ако успее да спечели и да си пробие път към световната титла", коментира Фюри, който е категоричен, че мачът с Владимир Кличко на 9 юли ще е последният в кариерата му.

"Пребивам го и приключвам", заключи познатият с прозвището Циганския крал Фюри.

Още новини четете ТУК

TNS.bg