Пловдивският баскетболен тим на Академик Бултекс 99 е на прага на историческо постижение. На 28 април, събота, от 18.30 часа в пловдивския комплекс СИ²ЛА отборът на старши треньора Асен Николов посреща Ямбол в първия четвъртфинален плейоф. Играе се до 2 победи от 3 мача. Втората среща е в понеделник от 18 часа в Ямбол, ако се стигне до трети мач, той отново ще е в Пловдив – на 2 май в сряда от 18.30 часа.

Академик Бултекс 99 повтори постижението от миналата година в редовния сезон – второ място в много силна конкуренция. През 2017-та обаче пловдивчани останаха на секунда от историята. Тройка със сирената на Деян Карамфилов от Черно море прекърши мечтите им в третия мач от четвъртфинала в Пловдив, след като двата тима си размениха по една победа преди това.

Сега сякаш е назрял моментът студентите да прескочат препятствието в третия си сезон след завръщането си в родния елит. Логиката го повелява, тъй като имат още по-солиден отбор, с истински бойци като Адриян Секулов, Александър Груев, Мануел Джонсън, точни стрелци от далечно разстояние като Мартин Дурчев, Айзея Юмипиг и Васил Бачев и властелини под коша като Митко Димитров, Никола Маравич и Станислав Ваклинов. Ако успее да преодолее Ямбол, Академик Бултекс 99 ще влезе сред 4-те най-добри отбора в България за пръв път в историята си. И ще играе вероятно срещу Балкан в полуфинала във формат до 3 победи от 5 мача.

За тази цел обаче отборът повече от всякога има нужда от подкрепа и от пълни трибуни. Защото това са мачовете на истината. Те са по-различни от онези в редовния сезон и грешките се наказват по-сурово и се компенсират по-трудно. Денят събота е свободен от футболни мачове, което е предпоставка за добра посещаемост. Всъщност крайно време е феновете в Пловдив още по-пълно да припознаят Академик Бултекс 99 като една от спортните гордости на града ни. Отборът играе атрактивен баскетбол и това го признават и най-големите специалисти. Така че – няма да скучаете, шоуто е гарантирано. В залата е удобно, видимостта е перфектна от абсолютно всички точки. И най-важното – безопасно е. За вас и за децата ви. Не се хвърлят бомбички, димки или други подобни дивотии, няма буферни зони между агитките, макар и те да са доста по-малобройни от футболните. Обикновено седят една до друга, подкрепят отборите си без да се заяждат една с друга, а редът в залата се охранява от 3-4 служители. Просто няма нужда от повече.

Изобщо – спортно мероприятие в най-чистия му вид – от добро качество, зрелищно, без неразбории, ексцесии и простотии. Така че си заслужава напълно да помогнем да Академик Бултекс 99 да пренапише историята си. И да се почувстваме част от нея.