Собственикът на футболния Локомотив Христо Крушарски окончателно е дал зелена светлина на проекта за възраждането на мъжкия волейболен тим на Локомотив 1926. Това съобщи за TrafficNews.bg президентът на клуба Петър Узунов. Както вече съобщихме, Крушарски заяви готовност да помага финансово, а сега във вторник предстои нова среща с Петьо Узунов за уточняване на всички параметри.

Г-н Крушарски прие присърце идеята и е готов да ни подкрепя, за което сме му безкрайно благодарни, каза Узунов. Ще уточним детайлите във вторник, а едно от най-важните неща е дали ще работим със Спортното училище. Според мен е наложително, тъй като оттам излизат кадрите. И г-н Крушарски е на мнение, че е грехота да няма елитен мъжки волейбол в Пловдив и е крайно време тази грешка да бъде поправена, каза още президентът на волейболното Локо.

Предстои клубът да направи и постъпки за лиценз, за който са необходими зала и треньори. Г-н Крушарски ни каза да не се притесняваме за залата, а треньори имаме, така че няма да е проблем да вземем лиценз. Петьо Драгиев ще води мъжкия отбор, има млади специалисти, които ще се занимават с школата. Ще развиваме успоредно всички направления - от деца до мъже. Започваме от трета група, но ще гоним класиране във Висшата лига и след това - в Суперлигата. Пловдив трябва да има отбор в най-високото ниво. Всъщност градът вече има - Марица, на които свалям шапка, но е време това да се случи и при мъжете, коментира Узунов. Има достатъчно деца и момчета, които искат да играят и да се завърнат в клуба. Няма да имаме проблеми със сформирането на мъжки тим, допълни Петьо Драгиев.

Припомняме, че волейболният Локомотив преустанови участието си във Висшата лига в края на 2015 година поради липса на средства. След това постепенно замря и школата, лицензът бе отнет поради липса на дейност, а треньорите и децата отидоха да играят в други клубове. Сега две от най-емблематичните фигури на пловдивския волейбол тръгват да възродят един легендарен клуб, дал на родния волейбол редица големи имена в по-далечното и по-близкото минало. Петьо Узунов е единственият световен шампион от града под тепетата - през 1991 година за младежи в Кайро. Петьо Драгиев пък е част от златното ни поколение от 80-те години, когато България спечели бронзов медал от Световното във Франция през 1986 година. Тогава Драгиев бе обявен за най-добър блокировач на шампионата.