Григор Димитров загуби от Новак Джокович с 4:6, 1:6 за малко повече от час игра и отпадна още във втория кръг на турнира по тенис на трева в Куинс клъб (Лондон). В първия българинът се справи с Дамир Джумхур, а сърбинът с Джон Милман, за да се стигне до осма среща помежду им на корта и седма победа за Ноле.

Джокович имаше затруднения само в първия сет, който бе доста равностоен до десетия гейм, в който сърбинът стигна до пробив и поведе в резултата. През втората част Ноле записа два пробива и без проблеми се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където ще срещне победителя от френското дерби Жулиен Бенето - Андриан Манарино. Григор Димитров имаше затруднения при подаването си и допусна твърде много двойни грешки - пет при първите два пробива на съперника.
Първият сет започна със сравнително бърза размяна на сервис геймове, като Гришо спечели малко по-трудно своето подаване след обрат от 0-30. Джокович веднага спечели гейм на нула и отново поведе в тази част. Димитров отвърна изравни за 2:2 след бърз гейм на свой сервис, завършен с ас. Ноле отново взе бързо своето подаване, а българинът се затрудни при своя сервис и все пак направи резултата 3:3. Равностойната игра продължи до десетия гейм, в който сърбинът имаше два брейкбола и спечели втория, за да стигне не само до пробив, но и спечели сета с 6:4.
Джокович спечели първия гейм на втората част при свое подаване, а във втория затрудни максимално Гришо, който все пак успя да изравни за 1:1. След като отново спечели на свой сервис, Ноле стигна до две точки за пробив и се възползва, за да поведе с 3:1 в сета. Сърбинът много бързо затвърди пробива за 4:1, устремявайки се към победата в срещата. Джокович записа втори пробив в сета и при 5:1 сервираше за крайната победа.