Движение „Спорт на всички-мама, татко и аз, баба, дядо и внуче” представи юбилейния си петдесети спортен календар за 2018 г., включващ 21 спортни събития. Неизменна част от него са 12 те-кросови състезания за непрофесионални спортисти, част от Кросовата верига на Движението. В тях могат да участват деца и възрастни, разделени в различни възрастови групи, като на всяко състезание победителите получават медали и предпетни награди. Мъже и жени със специални потребности се състезават в две отделни групи. Състезателите събрали най-висок сбор от точки в осем състезания през годината участват в „Гран при” класиране и получават награди. Припомняме, че от тези кросови бягания към голямата лека атлетика тръгна детето-чудо Лиляна Георгиева, както и многодруги известни спортисти от миналото.

След лятната пауза, за празника на града, Движението организира 42-рия международен маратон „Съединение” – началото на пробега е в едноименния град, а финиш линията е пред едноименния паметник. Есента предстяти плувно състезание за деца (септември) и турнир по споретен бридж (ноември). Движението организира и едни от малкото безлатни шахматни състезания за деца в страната.

Отдадено на мисията си за здравословен начин на живот за цялото семейство, Движението планира включването и на образователни и обучителни събития, като допълнителна информация за темата и датата на провеждане ще бъде предварително оповестена на сайта на спортното движение и страницата във фейсбук.

По време на представянето на спортния календар за 2018г., гарантът на движението инж. Петър Петров връчи почетен плакет на г-жа Маргарита Зайкова от ОУ „Драган Манчов” (Пловдив) за активния й принос в развитие на дейността на Движението. Г-жа Зайкова е дългогодишен капитан на един от най-масовите отбори, посещавали спортните състезания, като през тази година се оттегля в пенсия.

Движението напомня на всички пловдивчани древната максима „Спортът е здраве, спортът е живот” и очаква всчики желаещи да премерят бързината си на старт-финалната линия на кросовете или на някое от другите състезания, организирани през 2018 г.