Дрифт състезатели от цялата страна и чужбина ще вземат участие във 2-ри кръг от "Български Дрифт Шампионат" в  Пловдив. Събитието ще се състои на 8 и 9 юни. 

Дългоочакваното събитие ще се състои зад вратите на Международен панаир Пловдив, давайки уникалната възможност на публиката да се докосне до най-бързо набиращата популярност мотор-спорт дисциплина у нас. Това е и първото гостуване на " Български Дрифт Шампионат " в града под тепетата, което ще мотивира допълнително състезателите да покажат своите способности пред нова публика.

Надпреварата ще приюти рекордните 54 участника, 28 в клас Pro 1 и 26 в Pro 2, превърщайки се в най-привлекателният кръг за дрифт състезателите през сезон 2019.

Сред заявените участници са националния дрифт шампион за 2018 в клас Pro 1 и настоящ лидер в шампионата Павлин Пенев (BMW e30), шампиона за 2018 в клас Pro 2 Недялко Недялков (BMW e30), Веселин Стойчев (Nissan 200 cx) победител в Pro 2 от първият кръг в Сливен и младата надежда Кристалина Стефанова (Nissan s13).

При дамите своето завръщане след шест годишна пауза ще направи Рая Горанова. В надпреварата ще има и сериозно международно участие, което е прецеден за шампионата от последните пет години насам.

Организаторите на 2-ри кръг от " Български Дрифт Шампионат " от АСК " Скорпион " са подсигурили технично и атрактивно трасе, отговарящо на всички стандарти за истинско дрифт шоу.