Фенове на Ботев Пловдив, чрез страницата си във Фейсбук,  дадоха своята гледна точка за мелето в квартал Христо Смирненски снощи.  В публикацията е прекачено видео, както и разка за събитията от снощи. Ето и целият пост в страницата Бултрас без редакторска намеса:

 „Малко подробности за снощи. Разговор за среща без оръжия. Нашата група отива на мястото без оръжия, пляска с ръце в знак, че сме без оръжия, прави първа към буферите. От тяхна страна политат няколко бомби, сигнални ракети и коктейл Молотов. Масово хората им са въоражени с летви, а някои дори с мачетета. До физически сблъсък не се стига, просто с бомби е по-лесно. Въпреки снаражението не правят първа към нас с изключение на четирима човека, наковани до зъби, единият от които припада. Още преди да са изхвърлили снаражението си част от тях бяга през пасарелката. Какво правят след като изхвърлиха всичките си бомби също може да видите във видеото. От наша страна биват задържани около 50-60 човека. Жалки сте!"

По данни на полицията в Пловдив над 130 участници са предупредени да не нарушават обществения ред.В арест за едно денонощие са оставени шестима.

14 души са били арестувани преди, по време и след футболната среща. На 12 от извършителите са съставени актове по ЗООРПМС, седмина са били задържани за срок до 24 часа.

Още за сблъсъците може да видите ТУК:

14 ултраси са в ареста след Дербито на Пловдив! Полицията разтървала над 130 души в Смирненски19-годишен е бил задържан, след като хвърлил бутилка по полицаите преди мача